Hoe werkt de Radioboeker?

De Radioboeker helpt jou bij het realiseren van een effectieve en kostenefficiënte radiocampagne. Hoe werkt de Radioboeker?

Hoe werkt de Radioboeker?

Wat is de Radioboeker?

De Radioboeker is geen mediabureau, geen reclamebureau en geen producent. En toch ook weer wél…. De Radioboeker is een spin in het web van adverteren op de radio. We beschikken over een groot netwerk van strategen, media inkopers, planners, creatieven, copywriters, producers, audio engineers en voice-overs/stemacteurs. Stuk voor stuk ervaren en kundige professionals die samen met jou een succesvolle radiocampagne plannen, bedenken én uitvoeren.

Wat doet de Radioboeker voor jou?

Wat de Radioboeker voor jou kan betekenen, hangt af van jouw wensen. Op basis van je doelstellingen brengen we jouw boodschap naar jouw doelgroep. We kunnen de radiocampagne bedenken, ontwikkelen, produceren, inkopen en plannen. Daarbij houden we de lijntjes kort en ben jij bij elke stap betrokken. Heb je al een concept voor een radiocommercial bedacht en wil je de spot slechts door ons laten produceren en inplannen? Kan ook. Heb je al een radiocommercial en zoek je nog een partij die de zendtijd slim en scherp voor je inkoopt? Doen we. Of heb zelf al een campagne ingekocht en moet er nog een goede radiocommercial geproduceerd worden? De Radioboeker regelt het!

Radiostrategie

Voordat je bij de Radioboeker terecht komt, heb je vast al nagedacht over je radiocampagne. In de eerste stap proberen we helder te krijgen wat je doelstellingen zijn. Wat wil je met je met adverteren op de radio bereiken? We stellen je boodschap en de doelgroep vast en bekijken met welke (combinatie van) radiostation(s) we deze doelgroep binnen jouw budget het beste kunnen bereiken.

Conceptontwikkeling

De volgende stap is de ontwikkeling van het concept voor jouw radiocampagne. Wil je één of meerdere commercials laten maken? Wel of geen reminder? Gaan we voor een dialoog of laten we je verhaal vertellen door een overtuigende voice-over? We schrijven een sterk script, casten de stemmen en boeken de studio.

Creatie

Daarna gaan we je radiocommercial opnemen en produceren. Na de stemopname voegen we eventuele geluidseffecten en muziek toe en mixen we de commercial af. We zorgen dat de radiospot stevig klinkt, opvalt in de reclameblokken en dat hij voldoet aan alle aanleverspecificaties van de radiostations.

Luister hier naar enkele voorbeelden van onze radiocommercials.

Planning en inkoop

We kopen de zendtijd voor je in en plannen de spot zo effectief mogelijk in. Uiteraard krijg jij een overzicht van je radiocampagne. Tot slot leveren we de radiocommercial aan bij de radiozenders. Je radiocampagne kan los, veel succes!