Adverteren op RadioNL

Radio NL draait voornamelijk populair Nederlandstalig product, afgewisseld met gezellige presentatie. Het radiostation is te ontvangen in een groot gedeelte van Noord- en Oost-Nederland. Bij de Radioboeker kun je tegen zeer scherpe tarieven adverteren op RadioNL. De productie van een professionele radiocommercial is daarbij inbegrepen.

Adverteren op RadioNL

Programma’s van RadioNL

RadioNL is een regionaal commercieel radiostation, maar is de facto een landelijke radiozender. RadioNL is via een lappendeken van FM-frequenties in bijna heel Nederland te ontvangen. De frequenties zijn geclusterd in ruim 20 regionale edities. Op deze edities is het grootste deel van de dag hetzelfde raamprogramma te horen, maar per editie verschillen de nieuwsuitzendingen en de reclameblokken.

RadioNL draait voornamelijk Nederlandstalige muziek van artiesten als Jan Smit, Frans Bauer, Tino Martin en Wolter Kroes. Bekende presentatoren zijn Marcel de Vries, Taeke Wouda en Ivo Pasveer. Marcel de Vries won in 2009 voor zijn ochtendprogramma ‘Morgenstond’ de Gouden Radioring. Voor een radioprogramma van een niet landelijke radiozender is dit een unieke prestatie. RadioNL heeft een trouwe schare fans, waarvan velen hun favoriete radiozender promoten door een sticker van RadioNL op hun auto of bedrijfswagen te plakken.

Luistercijfers van RadioNL

RadioNL is één van de regionale commerciële radiozenders in Nederland die worden vertegenwoordigd door E Power. Landelijk heeft E Power een marktaandeel 4,4 procent onder luisteraars van 10 jaar en ouder. De radiostations van E Power hebben een weekbereik van 1.229.000 luisteraars. Gemiddeld genomen luisteren er veel luisteraars tussen 25 en 59 jaar naar de radiozenders die door E Power worden vertegenwoordigd. Daarmee bereik je als adverteerder via E Power (of de afzonderlijke radiostations die onder E Power vallen) een jongere doelgroep dan de regionale publieke omroepen die door ORN worden vertegenwoordigd.* Radio NL bereikt veel luisteraars van 25 tot 55 jaar. Via de ruim 20 edities van RadioNL kunnen adverteerders heel gericht regionaal adverteren. Dat kan via één editie, maar ook op een combinatie van edities of met een reclamecampagne op alle edities tegelijkertijd.

*Bron: NLO/GfK, februari – maart 2022

Jouw radiocampagne op RadioNL

Bij de Radioboeker kun je tegen een scherp tarief een reclamecampagne boeken op RadioNL. Ook kunnen we reclamezendtijd op RadioNL combineren, bijvoorbeeld in een pakket met andere regionale publieke en/of commerciële radiozenders. Door slimme media-inkoop kunnen we tarieven bieden die tot wel 30% goedkoper zijn dan de bruto tarieven van de radiozenders. De productie van een radiocommercial is inbegrepen. Wil je meer informatie over adverteren op RadioNL? Laat hieronder je reactie achter!