Adverteren op Radio West

Radiozender Radio West is de publieke regionale radiozender van de provincie Zuid-Holland. Het station brengt een mix van regionaal nieuws, sport en muziek. Bij de Radioboeker kun je tegen zeer scherpe tarieven adverteren op Radio West. De productie van een professionele radiocommercial is daarbij inbegrepen.

Adverteren op Radio West

Programma’s van Radio West

Radio West (de radiotak van Omroep West) zendt de hele dag nieuws, reportages en muziek uit, afgestemd op de provincie Zuid-Holland. Aangezien het zuidelijke deel van de provincie een eigen publieke regionale zender heeft (RTV Rijnmond) zijn de programma’s vooral gericht op Den Haag en het midden en noorden van Zuid-Holland. Bekende programma’s zijn ‘West Wordt Wakker’ met Tjeerd Spoor en Jorinde Teeuwen, het middagprogramma ‘Studio Haagsche Bluf’ en het zaterdagse lunchprogramma ‘Broodje Bral’ met Hagenaar Sjaak Bral. Op sportgebied heeft Radio West veel aandacht voor ADO Den Haag.

Luistercijfers van Radio West

Radiostation Radio West is één van de 13 regionale publieke radiozenders van Nederland die zijn verenigd in Omroep Reclame Nederland (ORN). Landelijk heeft ORN een marktaandeel 8,5 procent onder luisteraars van 10 jaar en ouder. De 13 radiostations van ORN hebben een weekbereik van 1.802.000 luisteraars. Gemiddeld genomen luisteren er veel ouderen naar de regionale publieke zenders. ORN is marktleider in de groep 65+ met 19,5% marktaandeel.* Radio West bereikt 119.000 unieke luisteraars per week.

*Bron: NLO/GfK, februari – maart 2022

Jouw radiocampagne op Radio West

Bij de Radioboeker kun je tegen zeer scherpe tarieven een reclamecampagne boeken op Radio West. Ook kunnen we reclamezendtijd op Radio West combineren, bijvoorbeeld in een pakket met andere regionale publieke en/of commerciële radiozenders. Door slimme media-inkoop kunnen we tarieven bieden die tot wel 30% goedkoper zijn dan de bruto tarieven van de radiozenders. De productie van een professionele radiocommercial is inbegrepen. Wil je meer informatie over adverteren op Radio West? Laat hieronder je reactie achter, of bel de Radioboeker: 06-53 717 762.