Adverteren op Radio Drenthe

Radio Drenthe is de publieke regionale radiozender van de provincie Drenthe. Het radiostation brengt een mix van regionaal nieuws, sport en muziek. Bij de Radioboeker kun je tegen zeer scherpe tarieven adverteren op Radio Drenthe. De productie van een professionele radiocommercial is daarbij inbegrepen.

Adverteren op Radio Drenthe

Programma’s van Radio Drenthe

Radio Drenthe (onderdeel van RTV Drenthe) zendt nieuws, reportages en muziek uit, afgestemd op de provincie Drenthe. Een deel van de programma’s wordt gepresenteerd in Drenths dialect. Bekende presentatoren van Radio Drenthe zijn René Steenbergen en Anouk Middel. In de sportprogramma’s gaat uiteraard veel aandacht uit naar de regionale trots FC Emmen.

Luistercijfers van Radio Drenthe

Radio Drenthe is één van de 13 regionale publieke radiozenders van Nederland die zijn verenigd in Omroep Reclame Nederland (ORN). Landelijk heeft ORN een marktaandeel 8,5 procent onder luisteraars van 10 jaar en ouder. De 13 radiostations van ORN hebben een weekbereik van 1.802.000 luisteraars. Gemiddeld genomen luisteren er veel ouderen naar de regionale publieke zenders. ORN is marktleider in de groep 65+ met 19,5% marktaandeel.* Radio Drenthe bereikt 79.000 unieke luisteraars per week.

*Bron: NLO/GfK, februari – maart 2022

Jouw radiocampagne op Radio Drenthe

Bij de Radioboeker kun je tegen een scherp tarief een reclamecampagne boeken op Radio Drenthe. Ook kunnen we reclamezendtijd op Radio Drenthe combineren, bijvoorbeeld in een pakket met andere regionale publieke en/of commerciële radiozenders. Door slimme media-inkoop kunnen we tarieven bieden die tot wel 30% goedkoper zijn dan de bruto tarieven van de radiozenders. De productie van een professionele radiocommercial is inbegrepen. Wil je meer informatie over adverteren op Radio Drenthe? Laat hieronder je reactie achter, of bel de Radioboeker: 06-53 717 762.