Adverteren op Omrop Fryslân

Omrop Fryslân (in het Nederlands: Omroep Friesland) is de publieke regionale radiozender van de provincie Friesland. Het station brengt een mix van regionaal nieuws, sport en muziek, voor het grootste deel in de Friese taal. Bij de Radioboeker kun je tegen zeer scherpe tarieven adverteren op Omrop Fryslân. De productie van een professionele radiocommercial (eventueel in het Fries) is daarbij inbegrepen.

Adverteren op Omroep Fryslân

Programma’s van Omrop Fryslân

Omrop Fryslân zendt nieuws, reportages en muziek uit, afgestemd op de provincie Friesland. In de programma’s wordt voornamelijk Fries gesproken. Bekende programma’s van Omroep Fryslân zijn de ochtendshow ‘Fryslân fan ‘e moarn’ en het lunchprogramma ‘No yn Fryslân’. In het zondagse (sport-)programma ‘Snein yn Fryslân’ is er veel aandacht voor lokale voetbalclubs als Cambuur en sc Heerenveen.

Luistercijfers van Omrop Fryslân

Radiozender Omrop Fryslân is één van de 13 regionale publieke radiozenders van Nederland die zijn verenigd in Omroep Reclame Nederland (ORN). Landelijk heeft ORN een marktaandeel 8,5 procent onder luisteraars van 10 jaar en ouder. De 13 radiostations van ORN hebben een weekbereik van 1.802.000 luisteraars. Gemiddeld genomen luisteren er veel ouderen naar de regionale publieke zenders. ORN is marktleider in de groep 65+ met 19,0% marktaandeel.* Omrop Fryslân bereikt 123.000 unieke luisteraars per week.

*Bron: NLO/GfK, februari – maart 2022

Jouw radiocampagne op Omrop Fryslân

Bij de Radioboeker kun je tegen zeer scherpe tarieven een reclamecampagne boeken op Omrop Fryslân . Ook kunnen we reclamezendtijd op Omrop Fryslân combineren, bijvoorbeeld in een pakket met andere regionale publieke en/of commerciële radiozenders. Door slimme media-inkoop kunnen we tarieven bieden die tot wel 30% goedkoper zijn dan de bruto tarieven van de radiozenders. De productie van een professionele radiocommercial is inbegrepen. Wil je meer informatie over adverteren op Omrop Fryslân ? Laat hieronder je reactie achter, of bel de Radioboeker: 06-53 717 762.