Adverteren op NPO Radio 5

Het radiostation NPO Radio 5 richt zich op 55-plussers met gouwe ouwen en gezellige presentatie. Bij de Radioboeker kun je tegen zeer scherpe tarieven adverteren op NPO Radio 5. We produceren ook een professionele radiocommercial voor je.

Adverteren op NPO Radio 5

Muziek en programma’s van NPO Radio 5

NPO Radio 5 richt zich op oudere luisteraars met popmuziek uit de jaren 60, 70 en 80 en bekende presentatoren uit die tijd, zoals Bert Kranenbarg, Felix Meurders, Bart van Leeuwen, Stefan Stasse en Daniël Dekker. Radio 5 heeft regelmatig terugkerende themaweken, zoals ‘De Week van de Jaren Zestig’, ‘De Week van de Jaren Zeventig’ en ‘De Evergreen Top 1000’.

Luistercijfers van Radio 5

NPO Radio 5 heeft een marktaandeel van 6,7% bij radioluisteraars van 10 jaar en ouder. Wekelijks bereikt Radio 5 zo’n 1.077.000 luisteraars. De zender bereikt relatief veel oudere luisteraars. In de doelgroep 65+ is NPO Radio 5 de tweede zender van Nederland met een marktaandeel van 17,4%.* Een zeer knappe prestatie, zeker gezien het feit dat Radio 5 geen FM-frequentie heeft en alleen te beluisteren is via internet, kabel en DAB+.

*Bron: NMO Luisteronderzoek, week 48 2023

Jouw radiocampagne op NPO Radio 5

Bij de Radioboeker kun je tegen zeer scherpe tarieven adverteren op NPO Radio 5. Ook kunnen we reclamezendtijd op Radio 5 combineren in een pakket samen met andere radiostations. Door slimme media-inkoop kunnen we tarieven bieden die tot wel 30% goedkoper zijn dan de bruto tarieven van de radiozenders. De productie van een professionele radiocommercial is daarbij inbegrepen. Heb je interesse in een reclamecampagne op NPO Radio 5? Laat hieronder je reactie achter, of bel de Radioboeker: 06-53 717 762.