Adverteren op NPO Radio 4

Het radiostation NPO Radio 4 richt zich op 55-plussers met klassieke muziek. Bij de Radioboeker kun je tegen zeer scherpe tarieven adverteren op NPO Radio 4. Ook produceren we een professionele radiocommercial.

Adverteren op NPO Radio 4

Muziek en programma’s van NPO Radio 4

NPO Radio 4 richt zich op oudere luisteraars met klassieke muziek. Naast de populaire klassieke werken, draait Radio 4 ook moderne klassieke muziek en zijn er veel concerten te horen. Bekende presentatoren zijn Margriet Vroomans en Hans Smit. Sinds 2013 draait NPO Radio 4 in oktober de Hart & Ziel Lijst, bestaande uit de 300 meest geliefde klassieke werken van de luisteraars.

Luistercijfers van Radio 4

NPO Radio 4 heeft een marktaandeel van 2,3% bij radioluisteraars van 10 jaar en ouder. Wekelijks bereikt Radio 4 zo’n 659.000 luisteraars. De zender bereikt relatief veel oudere luisteraars. In de doelgroep 65+ is NPO Radio 4 de zesde zender van Nederland met een marktaandeel van 4,9%.* In vergelijking met andere zenders die het goed doen bij een oudere doelgroep, bereikt Radio 4 in verhouding meer luisteraars in de sociale klasse AB1 (hoger opgeleid en/of bovenmodaal inkomen).

*Bron: NLO/GfK, februari – maart 2022

Jouw radiocampagne op NPO Radio 4

Bij de Radioboeker kun je tegen zeer scherpe tarieven adverteren op NPO Radio 4. Ook kunnen we reclamezendtijd op Radio 4 combineren in een pakket samen met andere radiostations. Door slimme media-inkoop kunnen we tarieven bieden die tot wel 30% goedkoper zijn dan de bruto tarieven van de radiozenders. De productie van een professionele radiocommercial is daarbij inbegrepen. Heb je interesse in een reclamecampagne op NPO Radio 4? Laat hieronder je reactie achter, of bel de Radioboeker: 06-53 717 762.