Adverteren op NPO Klassiek

Het radiostation NPO Klassiek richt zich op 55-plussers met klassieke muziek. Bij de Radioboeker kun je tegen zeer scherpe tarieven adverteren op NPO Klassiek. Ook produceren we een professionele radiocommercial.

Muziek en programma’s van NPO Klassiek

NPO Klassiek heette tot 1 januari 2022 NPO Radio 4. De radiozender richt zich op oudere luisteraars met klassieke muziek. Naast de populaire klassieke werken, draait NPO Klassiek ook moderne klassieke muziek en zijn er veel concerten te horen. Bekende presentatoren zijn Hans Smit en Andrea van Pol. Sinds 2013 draait NPO Klassiek in oktober de Hart & Ziel Lijst, bestaande uit de 300 meest geliefde klassieke werken van de luisteraars.

Luistercijfers van NPO Klassiek

NPO Klassiek heeft een marktaandeel van 1,7% bij radioluisteraars van 10 jaar en ouder. Wekelijks bereikt NPO Klassiek zo’n 510.000 luisteraars. De zender bereikt relatief veel oudere luisteraars. In de doelgroep 65+ is NPO Klassiek de zesde zender van Nederland met een marktaandeel van 5,6%.* In vergelijking met andere zenders die het goed doen bij een oudere doelgroep, bereikt NPO Klassiek in verhouding meer luisteraars in de sociale klasse AB1 (hoger opgeleid en/of bovenmodaal inkomen).

*Bron: NMO Luisteronderzoek, week 48 2023

Jouw radiocampagne op NPO Klassiek

Bij de Radioboeker kun je tegen zeer scherpe tarieven adverteren op NPO Klassiek (voorheen NPO Radio 4). Ook kunnen we reclamezendtijd op NPO Klassiek combineren in een pakket samen met andere radiostations. Door slimme media-inkoop kunnen we tarieven bieden die tot wel 30% goedkoper zijn dan de bruto tarieven van de radiozenders. De productie van een professionele radiocommercial is daarbij inbegrepen. Heb je interesse in een reclamecampagne op NPO Klassiek? Laat hieronder je reactie achter, of bel de Radioboeker: 06-53 717 762.