Adverteren op NPO Radio 2

Het radiostation NPO Radio 2 richt zich op 20 tot 49-jarigen met grote hits uit de jaren ’60 tot nu. Bij de Radioboeker kun je tegen zeer scherpe tarieven adverteren op NPO Radio 2. Ook helpen we je graag met de productie van een professionele radiocommercial.

Adverteren op NPO Radio 2

Muziek en programma’s van NPO Radio 2

NPO Radio 2 heeft als slogan ‘Er is maar één NPO Radio 2′. De zender bereikt vooral 20 tot 49-jarigen met een mix van popmuziek uit de jaren ’70 tot nu. In vergelijking met haar belangrijkste commerciële concurrenten is op NPO Radio 2 meer gesproken woord en live muziek te horen. In de periode tussen kerst en oud en nieuw is elk jaar de Top 2000 te horen. Tijdens dit radio evenement stijgen de luistercijfers van Radio 2 elk jaar tot grote hoogte. Bekende programma’s van NPO Radio 2 zijn ‘Jan-Willem Start Op’, ‘Aan de Slag’, ‘Spijkers met Koppen’ en ‘De Wild in de Middag’.

Luistercijfers van NPO Radio 2

NPO Radio 2 heeft een marktaandeel van 12,8% bij radioluisteraars van 10 jaar en ouder. Wekelijks bereikt Radio 2 zo’n 2.875.000 luisteraars. In de doelgroep 20-49 heeft de radiozender een marktaandeel van 11,1% en is NPO Radio 2 na Qmusic en Radio 538 de derde zender in die doelgroep.* Naar NPO Radio 2 luisteren verhoudingsgewijs meer mannen dan vrouwen.

*Bron: NMO Luisteronderzoek, week 48 2023

Jouw radiocampagne op NPO Radio 2

Bij de Radioboeker kun je tegen zeer scherpe tarieven een reclamecampagne boeken op NPO Radio 2. Ook kunnen we reclamezendtijd op Radio 2 combineren in een pakket samen met andere radiostations. Door slimme media-inkoop kunnen we tarieven bieden die tot wel 30% goedkoper zijn dan de bruto tarieven van de radiozenders. De productie van een professionele radiocommercial is daarbij inbegrepen. Wil je meer informatie over adverteren op NPO Radio 2? Laat hieronder je reactie achter, of bel de Radioboeker: 06-53 717 762.