Adverteren op NPO Radio 1

Het radiostation NPO Radio 1 is de nieuws en sportzender van Nederland. Bij de Radioboeker kun je tegen zeer scherpe tarieven adverteren op NPO Radio 1. De productie van een professionele radiocommercial is daarbij inbegrepen.

Adverteren op NPO Radio 1

Programma’s van NPO Radio 1

NPO Radio 1 zendt de hele dag nieuws, achtergronden, reportages en interviews uit, soms afgewisseld met muziek. Bekende programma’s zijn het Radio 1 Journaal, Spraakmakers, Vroege Vogels, Langs de Lijn en Met Het Oog Op Morgen. De presentatoren van Radio 1 zijn Astrid Kersseboom, Ghislaine Plag, Sven Kockelman, Jurgen van den Berg en Lara Rense. NPO Radio 1 is in heel Nederland te ontvangen via FM, internet en DAB+.

Per 1 januari 2022 heeft NPO Radio 1 een nieuwe programmering met een nieuwe ochtendshow, gepresenteerd door Astrid Kersseboom en Wouter Walgemoed. Ook de vormgeving is op de schop gegaan. Zenderstem Hans Hogendoorn is na bijna 50 jaar vervangen door nieuwe stemmen.

Luistercijfers van NPO Radio 1

NPO Radio 1 heeft een marktaandeel van 8,5% bij radioluisteraars van 10 jaar en ouder. Wekelijks bereikt Radio 1 zo’n 2.143.000 luisteraars. Radio 1 trekt gemiddeld oudere en hoger opgeleide luisteraars. Zo heeft de radiozender in de doelgroep Sociale Klasse AB1 een marktaandeel van 11,5%.*

*Bron: NMO Luisteronderzoek, week 48 2023

Jouw radiocampagne op NPO Radio 1

Bij de Radioboeker kun je tegen zeer scherpe tarieven een reclamecampagne boeken op NPO Radio 1. Ook kunnen we reclamezendtijd op Radio 1 combineren in een pakket met andere radiostations. Door slimme media-inkoop kunnen we tarieven bieden die tot wel 30% goedkoper zijn dan de bruto tarieven van de radiozenders. De productie van een professionele radiocommercial is inbegrepen. Wil je meer informatie over adverteren op NPO Radio 1? Laat hieronder je reactie achter, of bel de Radioboeker: 06-53 717 762.