Adverteren op NPO FunX

Het radiostation NPO FunX richt zich op jongeren in de grote steden met urban muziek. Bij de Radioboeker kun je tegen zeer scherpe tarieven adverteren op NPO FunX, inclusief productie van een professionele radiocommercial.

Adverteren op NPO FunX

Muziek en programma’s van NPO FunX

NPO FunX richt zich op 15 tot 35-jarigen in de grote steden. FunX draait veel hits en nieuwe muziek uit genres als hiphop, r&b, latin, dancehall en Turkpop. In de programma’s zijn ook nieuws, reportages en interviews te horen. Bekende programma’s zijn de ochtendshow ‘Start met Fernando’ en ‘ClassX’. NPO FunX is in 2002 opgezet in een samenwerkingsverband van de lokale omroepen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. In deze steden is FunX te ontvangen via een etherfrequentie. In de rest van Nederland is NPO FunX uitsluitend te ontvangen via DAB+ en internet. FunX werkt met edities, waardoor op sommige tijdstippen lokale programma’s worden uitgezonden die per zender verschillen. Een voordeel voor adverteerders is dat daardoor commercials op één of meerdere edities ingezet kunnen worden.

Luistercijfers van NPO FunX

NPO FunX doet niet mee aan het luister onderzoek van NLO, omdat de zender van mening is dat haar doelgroep niet goed vertegenwoordigd is in het panel. NLO bestrijdt dit. FunX doet eigen onderzoek en daaruit blijkt dat de zender 500.000 luisteraars per week bereikt. Dit zijn voornamelijk trendsettende en multiculturele jongeren in de Randstad.

*Bron: NLO/GfK, februari – maart 2022

Jouw radiocampagne op NPO FunX

Bij de Radioboeker kun je tegen zeer scherpe tarieven adverteren op NPO FunX. Ook kunnen we reclamezendtijd op NPO FunX combineren in een pakket samen met andere radiostations. Door slimme media-inkoop kunnen we tarieven bieden die tot wel 30% lager zijn dan de bruto tarieven van de radiozenders. De productie van een professionele radiocommercial is daarbij inbegrepen. Heb je interesse in een reclamecampagne op NPO FunX? Laat hieronder je reactie achter, of bel de Radioboeker: 06-53 717 762.