Adverteren op NPO 3FM

Het radiostation NPO 3FM richt zich op jong volwassenen die geïnteresseerd zijn in alternatieve muziek en festivals. Bij de Radioboeker kun je tegen zeer scherpe tarieven adverteren op NPO 3FM. Ook verzorgen we de productie van een professionele radiocommercial voor je.

Adverteren op NPO 3FM

Muziek en programma’s van NPO 3FM

NPO 3FM (voorheen: Radio 3) richt zich op 15 tot 45-jarigen met actuele hits en nieuwe muziek. De zender werpt zich op als ontdekker van nieuw (Nederlands) talent. In de zomerperiode doet 3FM regelmatig verslag van bekende festivals als Lowlands en Pinkpop. Bekende programma’s van NPO 3FM zijn de ochtendshow ‘Rob & Wijnand en de Ochtendshow’, ‘Het Betere Werk’ met Jorien Renkema en ‘3voor12 Radio’.

Luistercijfers van NPO 3FM

NPO 3FM was jarenlang de grootste zender van Nederland, maar is na diverse wisselingen en een leegloop van bekende deejays naar commerciële radiozenders en NPO Radio 2, flink teruggezakt in de luistercijfers. Vanaf het najaar van 2022 probeert 3FM het tij te keren met een aangescherpt format en een nieuwe programmering. Momenteel heeft de zender een marktaandeel van 1,9% bij radioluisteraars van 10 jaar en ouder. Wekelijks bereikt 3FM zo’n 1.005.000 luisteraars. In de doelgroep 20-34 heeft de radiozender een marktaandeel van 2,3%.*

*Bron: NMO Luisteronderzoek, week 48 2023

Jouw radiocampagne op NPO 3FM

Bij de Radioboeker kun je tegen zeer scherpe tarieven adverteren op NPO 3FM. Ook kunnen we reclamezendtijd op 3FM combineren in een pakket samen met andere radiostations. Door slimme media-inkoop kunnen we tarieven bieden die tot wel 30% goedkoper zijn dan de bruto tarieven van de radiozenders. De productie van een professionele radiocommercial is daarbij inbegrepen. Heb je interesse in een reclamecampagne op NPO 3FM? Laat hieronder je reactie achter, of bel de Radioboeker: 06-53 717 762.