Adverteren op classicnl

Radiozender classicnl richt zich hoger opgeleide luisteraars van 35-jaar en ouder met lichte en populaire klassieke muziek. Bij de Radioboeker kun je tegen zeer scherpe tarieven adverteren op classicnl, inclusief de productie van een professionele radiocommercial.

Adverteren op classic.nl

Muziek en programma’s van classicnl

classicnl draait voornamelijk populaire klassieke muziek. Het station wisselt hoogtepunten uit het werk van klassieke componisten af met cross-over muziek uit bijvoorbeeld films en musicals. Bekende artiesten op de playlist zijn Ludovico Einaudi, André Rieu en Janine Jansen. classicnl had van 1994 tot 2003 een eigen FM-frequentie en heette destijds Classic FM. Sinds 2003 is het station alleen te ontvangen via de kabel, DAB+ en online, maar weet zonder FM toch een trouwe schare luisteraars te vinden.

Luistercijfers van classicnl

Radiostation classicnl heeft een marktaandeel van 0,6% bij radioluisteraars van 10 jaar en ouder. Wekelijks bereikt classicnl zo’n 191.000 luisteraars. Naar classicnl luisteren relatief veel luisteraars van 35 jaar en ouder met een hogere opleiding en bovenmodaal inkomen. Deze luisteraars zijn naast klassieke muziek vaak ook geïnteresseerd in onder andere kunst, literatuur, antiek, wijn en financiële producten.*

*Bron: NMO Luisteronderzoek, week 48 2023

Jouw radiocampagne op classicnl

Bij de Radioboeker kun je tegen zeer scherpe tarieven een reclamecampagne boeken op classicnl. Ook kunnen we reclamezendtijd op classicnl aanbieden in een pakket samen met andere radiostations. Door slimme media-inkoop kunnen we tarieven bieden die tot wel 30% goedkoper zijn dan de bruto tarieven van de radiozenders. De productie van een professionele radiocommercial is bij onze prijs inbegrepen. Wil je meer informatie over adverteren op classicnl? Laat hieronder je reactie achter, of bel de Radioboeker: 06-53 717 762.